marți, 2 iunie 2009


Site-ul NEw EDucation a fost publicat la adresa www.neweducation.ro.

Aici pot fi găsite informaţii diverse, de la dezvoltarea personală până la spiritualitatea practică, cu insistenţă pe sistemul educativ şi educaţia pe care trebuie să o facă părinţii.

Sunt postate fragmente din autori importanţi: Daniel Goleman, Marshall Rosenberg, Augusto Cury, Bruce Wilkinson, Martin Buber, Scott M. Peck, Ross Campbell, etc. care au multă experienţă în domeniul interacţiunii interumane. Au fost selectaţi îndeosebi cei care promovează respectul deplin faţă de fiinţa umană, o cultură a parteneriatului sau care prezintă analize clare ale faptului că modul în care ne înscriem în relaţii este probabil cel mai important factor al succesului social, dar şi al echilibrului şi sănătăţii individuale.

Între cărţile din care se aduc citate menţionez: Inteligenţa emoţională, Inteligenţa socială, Comunicarea nonviolentă, Adevărata educaţie, Educaţia prin Iubire, Părinţi străluciţi Profesori fascinanţi, Cele 7 legi ale învăţării, Drumul către tine însuţi, Eu-Tu, etc.

O secţiune cu imagini vă prezintă câteva din ideile reţinute din aceste cărţi sub formă grafică. 

În secţiunea video sunt filmululeţe care se pot constitui într-o bună introducere la subiectele abordate.

Designul este unul modern şi foarte uşor de parcurs, cu multe posibilităţi de personalizare.

Sigur, nimic nu e perfect, cu atât mai puţin când se naşte, dar dincolo de 10, 15 sau chiar 50% nemulţumire există restul de 50, 85, sau 90% ofertă pozitivă,care poate fi luată în considerare.

Vă invităm să ne fiţi oaspeţi şi să participaţi activ la promovarea unei noi educaţii, cu o altă filozofie, inclusiv prin comentarii pe acest blog.

3 comentarii:

  1. Aberatiile voastre despre noua educatie , minciunile si iluziile sunt doavada unei nesimtiri peste masura. Credeti ca tot ceea ce spuneti va face oamenii mai educati , mai culti si mai profunzi ? Astfeld e oameni nici macar nu recunosc realitatea fata de ceea ce este fals. Poate va palce s atraiti in considerarea ca totule frumos si pozitiv dar singura voastra pozitivitate si fericir ein lume e doar ignoranta durerii din ea. Cum arata omul nou al noii educatii ?
    Neinformat , cautand mereu spirirtualitatea desii nu stie nimic despre durere , impunandu-si s avada viata in roz si sa fie ereu pozitiv , total gol pe dinauntru , incult si o masina spre instaurarea unei noi ordini mondiale.
    In plus nu e vorba de respectul deplin fata d eoameni ci fata de lignajiile care va fac pe voi sa le utilizati pentru a manipula oameni cu capu pe pamant sau cel putin sa vorbiti lcururi pe car enu le stiti si nu le puteti intelege.

    RăspundețiȘtergere
  2. anonimule ...asa o sa ramai

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia astazi am vazut mesajele, imi cer scuze.
    Anonimule, tocmai atitudini ca ale tale as dori sa le dezradacinez. Multi au impresia ca stiu, doar traim in tara in care toti se pricep la toate... Omul noii educatii este tocmai unul care gindeste independent, stapin si constient de toate pornirile lui, suficient de plin pe dinauntru ca sa nu se straduiasca sa arate ca altii sunt la fel de goi ca si el. Eu chiar nu vreau ca oamenii sa fie manipulati dar nici incapabili sa faca ceva din cauza ca toate li se par imposibile, ca frumosul nu exista, samd.. Probabil ca disperarea unui om cu optiunile inchise nu o pot intelege, dar de suferinta nu sunt scutit. Arata-ne tu cum ar trebui sa fie lucrurile si atunci vom crede ca stii si sa construiesti, nu doar sa darimi....
    CU respect,
    Ioan

    RăspundețiȘtergere